50

Floriadegondels boven A6 voor testrit

De eerste gondels van de kabelbaan over de snelweg A6 bij Almere zijn woensdag opgehangen. Ze worden er ook weer afgehaald, want het gaat om instel- en montagewerkzaamheden. Half mei zal er voor het eerst worden proefgedraaid met het héle systeem, zo’n drie weken later maakt een medewerker het eerste testritje.

De kabelbaan is een van de eyecatchers van de Floriade. Straks kunnen bezoekers van de parkeerplaats aan de kant van Almere Haven naar de entree aan de andere kant van de snelweg worden gebracht, zwevend boven de grond in een gondel.

Er is veel ophef geweest over de komst van de kabelbaan. De aanleg ervan is controversieel omdat is afgeweken van de normale procedures die gelden bij de aanleg van zo’n attractie. Daar werd bezwaar tegen gemaakt bij de Raad van State, omdat er gebouwd werd zonder vergunning. De Raad van State gaf daarop aan dat ze zich niet over deze zaak kan buigen omdat de gemeenteraad geen formeel besluit heeft genomen over de kabelbaan. Pas begin april werd de aanleg door de gemeenteraad definitief goedgekeurd.

Dit vind je misschien ook interessant