50

Rode probleemauto na 5 jaar weggesleept

De rode Volkswagen Golf die al vijf jaar op een parkeerplaats in Almere Buiten staat, is dinsdag weggesleept door de politie. Buurtbewoners waren het wachten beu en fleurden hem deze week op met bloemen, planten, schoenen en een broek.

Irma Kooiman, oprichtster van De Bezige Buur, heeft met andere buurtbewoners al verschillende pogingen ondernomen om de gemeente, politie en RDW de auto te laten verwijderen. Elke keer zonder resultaat. Nadat Omroep Flevoland aandacht aan het opgefleurde wrak besteedde, kwam er schot in de zaak. De Landelijke Eenheid Noordwest van de politie heeft op de ludieke actie gereageerd en de auto op Koningsdag weggesleept.

Kooiman: “De auto staat maar te verstoffen en neemt een parkeerplek in van omwonenden”, zegt ze. Een paar straten verder staat nog een auto te verslonzen. De wagen heeft een groot gat in de voorruit. Het lijkt of het raam beschoten is, maar er ligt ook een grote steen op de voorruit.”

Een paar straten verderop stond nog een auto te verslonzen. De wagen had een groot gat in de voorruit. Ook dat voertuig is meegenomen door de politie. Kooiman laat weten dat de buurtbewoners ontzettend blij zijn.

Alle versieringen heeft de politie achtergelaten op de parkeerplaats waar de Golf stond.

Dit vind je misschien ook interessant