50

Deze Almeerse ondernemers houden hun terras vandaag dicht

De eigenaren van restaurant Kip & Ei Dubbel-Op op de Kemphaan in Almere hebben besloten woensdag het terras niet te openen. Op social media schrijven ze dat ze niet willen gokken met hun gezondheid en ook geen financiële risico’s willen nemen.

Officieel mogen eigenaren Arie en Irma van der Mee vanaf woensdag weer gasten ontvangen op het terras. ”Wij zijn al in risico-leeftijd en we zijn nog niet (volledig) ingeënt tegen het virus. Na maanden aan alle maatregelen te hebben voldaan en verstoken te blijven van besmetting, gokt de overheid nu dat terrassen onder beperkingen open kunnen.” Ze vinden dit niet alleen risico voor hun gezondheid, maar ook financieel geeft het onzekerheid. ”Is het bijvoorbeeld slecht weer, dan blijven wij met voorraden zitten en daarvan hebben we al heel veel moeten vernietigen. Wij zullen onze terrassen dus niet openen.”

Vorige maand werd bekend dat het restaurant stopt. Eigenaren Arie en Irma van der Mee worden de nieuwe beheerders van Landgoed Den Berg in Overijssel. Ze houden het restaurant in Almere aan tot er zich een nieuwe eigenaar meldt of totdat hun contract in juni 2022 verloopt.

estaurant Ida in Almere opent het terras ook niet. Het sushi restaurant schrijft: ”Helaas, wegens het hoge coronarisico voor onze medewerkers en klanten hebben wij besloten om het terras komende woensdag nog niet te openen. Komende periode zullen wij de ontwikkelingen in de gaten houden en eventuele wijzigingen in ons besluit communiceren.”

Dit vind je misschien ook interessant