51

Basketbalvereniging 36’ers hoopt op snelle groei

De nieuwe basketbalvereniging de 36-ers uit Almere wil binnen vijf jaar minimaal 120 leden hebben. Dat is de doelstelling van voorzitter Marc Sikam. Afgelopen seizoen kwam er één team van de nieuwe basketbalvereniging uit in de competitie. In het komende seizoen gaat de club vier teams voor de competitie inschrijven.

De vereniging is eind vorig jaar opgericht op initiatief van basketbalbedrijf 24/8 van de eigenaren Jorg Janssens en Denzel Vaneer. Janssens gaat zich richten op de ontwikkeling van talentvolle jeugd. Vaneer richt zich op de breedtesport bij de nieuwe basketbalvereniging. Vaneer: “Op technisch gebied helpen wij de 36-ers. Zie dat maar als sponsoring aan de club.”

De nieuwe basketbalvereniging wil zich volgens voorzitter Marc Sikam graag onderscheiden van Almere Pioneers, de andere basketbalvereniging in Almere. “Wij willen bij de 36-ers echt een familiegevoel creëren waarbij iedereen zich thuisvoelt. Maakt niet uit of je topsport wilt spelen of gewoon met je vrienden een balletje wilt gooien. Dat moet bij ons allemaal kunnen.”

De thuishal van de nieuwe basketbalvereniging is de sporthal in Almere Haven. Maar deze is op dit moment ingericht als vaccinatielocatie. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, zullen de 36-ers daar de thuiswedstrijden gaan spelen.

Dit vind je misschien ook interessant