1Almere geeft iedere maand een podium aan een Almeerse podcastmaker. Deze maand: Kaarten op tafel van Almeerder Tanja Jess. “Het idee voor de podcast is ontstaan aan het begin van de coronacrisis. Ik wilde wat zinnigs doen. In Kaarten op tafel praat ik iedere week met twee bekende vrouwen.”

“Ik wil vrouwen met elkaar verbinden. Of je nou cis, trans, hetero, zwart of wit bent. Valide of invalide, wat ons met elkaar verbindt is dat we vrouwen zijn uit verschillende leeftijdsgroepen. In de podcast praten we over de onderwerpen die ons verbinden. We hebben het over thema’s die in elk vrouwenleven herkenbaar zijn.

Diverse thema’s

En die thema’s zijn erg divers, er worden in de podcast veel verschillende onderwerpen besproken. Zo heeft de bekende Almeerse het onder meer over foute mannen, afscheid nemen van geliefden en slutshaming. “Het zijn onderwerpen  elke vrouw in haar leven tegenkomt.”

Bekende gasten schuiven geregeld aan in de podcast van Jess. Zo is onder meer mede-Almeerder Tineke Schouten te gast. “In totaal heb ik 12 podcasts gemaakt. We zouden er eerst 8 doen, maar doordat er zo positief op werd gereageerd hebben we besloten om er nog 4 bij te doen. Tot nu toe heb ik hele leuke en warme reacties van vrouwen gekregen die zich er in herkennen.”

Struggles

“De luisteraars kunnen inzien dat ze niet alleen staan in hun struggles. De vrouwen zien door deze podcast dat ze niet alleen dingen gemeen hebben met een vrouw die op jou lijkt, maar ook met vrouwen die anders zijn dan jij.”

Een belangrijk onderdeel van de podcast is openhartigheid. “We kunnen wel eindeloos mooi weer blijven spelen maar de realiteit is anders. Door social media krijg je een vertekend beeld. Dan kun je denken: ik ben een mislukking. Het is belangrijk om in dat opzicht een ander geluid te horen.”

De podcast van Tanja Jess is via alle grote podcast kanalen te beluisteren zoals Apple, Google en Spotify. Heb jij een tip voor de volgende podcast van de maand? Stuur ons dan een bericht via Instagram.

 

Comments are closed.