Tegels eruit, planten erin. Met dit motto wordt geprobeerd om voor- en achtertuinen groener te krijgen. In Almere waren het vandaag de 9-jarige Roxanne en 13-jarige Mees die zich inzetten om hun buren in de wijk Nobelhorst te overtuigen.

“Aarde met planten en gras, dat absorbeert een stuk beter. Het worden geen grote plassen met regenwater”, zo vertelt Mees. “Van een tegel kan een bij niet leven. Een bij heeft nectar nodig van planten. Hetzelfde geldt voor een vlinder of voor een vogel.”

Van het aanbod om tegels in te leveren en daar twee planten voor terug te krijgen, werd zaterdag behoorlijk gebruik gemaakt. “We hadden het niet verwacht”, zegt Roxanne. “Binnen tien minuten was echt de hele onderkant van de kist met stenen al vol.”

Ook op drie andere plekken in Almere konden zaterdag tegels worden ingeruild voor een plant. De stad doet daarnaast mee aan het NK Tegelwippen. Veertig gemeenten strijden onderling om de Gouden Tegel. Deze is voor de stad waar inwoners de meeste tegels uit de tuin halen.

Comments are closed.