48

Aeres-studenten winnen landelijke prijs met verspillingskookboek.

Aeres MBO Almere heeft de Nationale MBO Challenge Voedselverspilling gewonnen. De jury koos unaniem voor het Zero Food Waste Receptenboek van tweedejaars studenten.

Het idee van de wedstrijd is dat studententeams voedselverspillingvraagstukken van bedrijven en organisaties uitwerken om voedselverspilling te voorkomen of te verminderen. In totaal waren er meer dan 70 inzendingen.

Het kookboek van de Almeerse studenten is gemaakt voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Het boek is ingedeeld op producten die het meest worden weggegooid. Als de lezer na het koken iets overhoudt, kan hij er een geschikt recept bij zoeken zodat ook de restjes worden gebruikt.

De jury vindt dat het boek tot in de puntjes is uitgewerkt en dat het zo in de schappen kan.

Dit vind je misschien ook interessant