Documentaires over depressie en mentaal welzijn en een award voor positiviteit. Het is op het eerste oog wellicht een onverwachte combinatie. Toch is dat precies wat de Almeerse Stichting Scherp heeft gepresteerd. De Almeerders wonnen een BID Positivy Award met hun stichting.

De stichting kreeg de prijs bij de BID Posivity awards. BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Eerder sprak 1Almere al met Redouan Assakali, hij won de prijs voor meest positieve onbekende Nederlander van Flevoland.

‘Voor en door jongeren’

Sanne Kooijman over haar stichting: “Wij zijn een stichting voor en door jongeren. Wij maken onder meer documentaires en organiseren evenementen. We hebben het over maatschappelijke thema’s en mentaal welzijn. Wij zijn erg blij om de award voor meest positieve organisatie van Flevoland te winnen. Dat past ook goed bij ons. Het is ook leuk dat dit nu komt, in coronatijd, het is een award die het positieve naar voren brengt.”

De stichting heeft twee documentaires gemaakt. Een over depressie en suïcide en een ander over prestatiedruk. “We werken momenteel aan een derde documentaire over mannen en mentaal welzijn. Het positieve speelt altijd een rol in onze uitingen.”

Happy Hunters

Dat blijkt ook goed uit een online serie van de stichting. In Happy Hunter gaan Sanne en haar collega’s op zoek naar dingen die gelukkig kunnen maken. Zo gingen ze knuffelen met puppy’s, lopen naar het werk en gaven ze elkaar complimenten. Kijk hieronder naar een aflevering van de Happy Hunters.

Volgens Sanne is de prijs een kroon op hun werk. “Vooral omdat het positieve en het mentaal welzijn een combi is die je niet heel veel ziet. Wij zijn met z’n allen heel positief en doen dit werk hartstikke graag. We worden er ook erg enthousiast van. Het geeft extra motivatie. We moeten de titel wel hoog houden natuurlijk.”

Comments are closed.