“Let een beetje op je eigen gedrag”, dat is de boodschap van Martin Ort. Directeur van de ondernemersvereniging in Almere Centrum.  Volgende week mogen de terrassen weer open. Een mooi moment volgens Ort.

De ondernemer is alert voor mogelijke risico’s. “Ik ben blij dat de trein weer een beetje in beweging kan komen. Ik hoop dat iedereen zijn verstand een beetje blijft gebruiken. Er zitten allerlei regeltjes aan deze opening. We hebben nogal wat zorgen of de bezoekers, en de bevolking in het algemeen, zich aan die regeltjes gaat houden.”

Ort is bang dat het gedrag van bezoekers in de schoenen geschoven zal worden van de ondernemers in Almere. “Denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter. Het is vor ondernemers een enorme organisatie om dit mogelijk te maken. Ik verwacht een zelfde soort situatie als afgelopen zomer, helemaal als het een beetje lekker weer is. Dan zal het hele volk daar bovenop gaan springen en dan zou ik echt willen zeggen: denk even een klein beetje na en houd je een beetje aan de regels zodat je niet de ondernemers in de problemen brengt.”

‘Goed communiceren’

De directeur van de ondernemersvereniging geeft aan dat er ook zeker een rol is voor ondernemers. “Ondernemers moeten goed communiceren wat de regels zijn en zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers zich daar aan houden. En een rol voor de ondernemer is dat de mensen lekker kunnen lunchen en drankje kunnen nuttigen. Het is erg fijn dat zij die kans weer krijgen.”

Volgens Ort is de veiligheid van de bezoekers in Almere goed te waarborgen. “Mensen hebben goede bedoelingen. Het zal wellicht hier en daar niet helemaal langs het meetlatje lopen, maar daar moeten we ook maar een klein beetje doorheen kijken met z’n allen.”

 

Comments are closed.