55

Hobbybrouwers besluiten door corona de markt op te gaan

Lokaal bier is meer in trek sinds de coronacrisis, meldt de Kamer van Koophandel. De afgelopen vijf jaar is het aantal lokale bierbrouwers in heel Nederland gestegen. Ook in Flevoland stijgt het aantal lokale bierbrouwers, zelfs tijdens de coronacrisis.

Yoeri en Wendy Boom uit Almere hebben zich onlangs bij de KvK ingeschreven als bierbrouwer. Onder de naam Lignum Craft Beer brengen zij hun eigen bieren op de markt. Het was juist de coronacrisis die hen deed besluiten het roer om te gooien. “Ik werkte als verkeersvlieger en Wendy werkte in de horeca”, zegt Yoeri. Door corona was er in hun beroep opeens weinig meer te doen. “Daardoor durfden we het aan”.

De twee Almeerders brouwen al jaren hun eigen recepten in de achtertuin. Daar doen zij proeven in een brouwketel van ongeveer 70 liter. “Geweldig om te doen”, zegt Wendy. “Je bedenkt eerst; wat gaat we maken, wat willen we eigenlijk, welke mouten gaan we er in doen, welke hopsoorten?” Ze vindt het spannend om te zien dat daar een biertje uit komt.

Groter brouwen
Als de recepten uit de achtertuin goed genoeg zijn, dan huurt het echtpaar brouwcapaciteit in het Limburgse Weert. “Daar kunnen we zelf aan de slag in plaats van dat we ons recept overhandigen en dat een ander dan ons bier gaat brouwen”, zegt Yoeri. “Dat willen we in eigen hand houden.”

Lignum Craft Beer wil de markt op met twee soorten eigen bier; een tripel en een Alt. De bieren zijn naast de eigen webshop verkrijgbaar bij diverse slijterijen.

Dit vind je misschien ook interessant