46

Grote zorgen over plannen voor sloop van ‘De Beurs’

De Commissie Welstand en Erfgoed Almere maakt zich grote zorgen over de toekomst van het Beursgebouw aan de Wisselweg. Volgens de organisatie zijn er plannen ingediend om het gebouw in zijn geheel te slopen. Het zou dan later herbouwd worden met een eigentijds glazen deel.

Architectuurhistoricus en lid van de Commissie Welstand en Erfgoed Almere Jouke van der Werf vreest dat de gemeente op het punt staat om een onherstelbare fout te begaan. De commissie heeft het college van burgemeester en wethouders daarom een advies gestuurd.

Volgens Van der Werf zijn nog niet alle mogelijkheden onderzocht om ‘De Beurs’ te behouden voor de stad. “Het Beursgebouw is uniek voor Almere”, zegt hij. “Het is het eerste gebouw van Almere-stad en stond letterlijk in the middle of nowhere.” De Beurs reflecteert volgens Van der Werf als geen ander gebouw hoe men in die tijd dacht over functie en vormgeving.

 

Dit vind je misschien ook interessant