Er werd de afgelopen maanden fors minder ingebroken in Almere. In de grootste stad van Flevoland ging het in de periode oktober tot en met maart om 206 inbraken. Een daling van 33 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Dataplatform LocalFocus heeft onderzoek gedaan naar landelijke politiecijfers op het gebied van woninginbraken. De daling in Almere is minder sterk wanneer deze wordt afgezet tegen landelijke cijfers. Landelijk bedraagt de daling 40 procent. Van oktober vorig jaar tot en met maart dit jaar registreerde de politie zo’n 13,5 duizend woninginbraken, tegenover meer dan 22 duizend in dezelfde periode een jaar eerder.

‘Geen goede tijd voor inbrekers’

Een woordvoerder van de Politie Midden-Nederland laat weten dat er twee oorzaken ten grondslag liggen aan de Almeerse daling. “Het klopt dat er flinke daling is geweest. Wij hebben het afgelopen jaar woninginbraken als prioriteit gekenmerkt in Almere. Zo hebben we het team dat zich bezighoudt met woninginbraken uitgebreid. Daar zijn ook diverse aanhoudingen op verricht en hebben wij als politie veel inzet op gehad.”

Volgens de politie heeft ook de coronapandemie een aanzienlijk effect op het lagere aantal woninginbraken. “Het afgelopen jaar waren veel mensen thuis. En met de avondklok is dat nog meer geworden, het is geen aantrekkelijke periode voor inbrekers.”

 

 

Comments are closed.