Een yogalesje volgen bij Yogaschool Gaia House of Yoga in Almere kan maandag en de komende twee dagen weer. Mits je een negatieve sneltest kan overhandigen want de yogaschool doet mee aan het ‘Testen voor toegang’. Maar testen voor een yogales blijkt voor de meeste yogi’s een brug te ver.

Eigenaar Sem van der Meer: “Vooraf hadden we verwacht dat heel veel mensen positief zouden reageren. We kunnen hier veel mensen kwijt dus mogen we 110 mensen per dag ontvangen. Uiteindelijk hebben zich er maar acht aangemeld.” Voor de coronapandemie begon zaten de lessen altijd vol en waren er wachtlijsten.

‘Geen bereidheid’

Volgens van der Meer betekent dit niet dat de proef is mislukt: “Ik denk dat dit een goed resultaat laat zien: dat er geen bereidheid om te testen is voor je een les in de studio mee mag doen. Dat werkt niet. Als je twee keer in de week een les wilt volgen, wat best gebruikelijk is, dan moet je dus twee keer per week testen. Dan ga je liever de les thuis doen via Zoom.”

Van der Meer kreeg veel reacties op de deelname aan de proef. “Vooral van deelnemers die heel graag weer willen komen. Maar veel mensen geven ook aan dat ze niet willen testen als ze gezond zijn.” Ook kreeg hij een aantal boze mailtjes: “Dat we Nederland de afgrond in helpen en dat het niet kan wat we aan het doen zijn. Dat we geen testmaatschappij moeten worden. Natuurlijk moeten we geen testmaatschappij worden maar ik doe er alles aan om zo snel mogelijk weer open te kunnen.”

Ook Squash Almere doet mee aan het ‘Testen voor Toegang’. Zondag 25 april is er een proefdag voor spelers van 27 jaar en jonger. Rond het middaguur worden er demonstratiewedstrijden gegeven. De organisatie hoopt dat de drempel om te testen niet te hoog is. Eigenaar Thony Schwab: “Ja het testen is een drempel. Wij zijn ook benieuwd wat de animo uiteindelijk gaat worden.” Om de dag extra aantrekkelijk te maken worden er trainingen voor jongeren georganiseerd. Ouders kunnen ondertussen sporten op de nieuwe padelbanen buiten op het terrein.

Comments are closed.