Komend weekend wordt in poppodium De Meester in Almerede finale van Flavourland gehouden, een regionale muziekwedstrijd voor muzikanten uit Flevoland. Vier Flevolandse acts strijden om de winst.

Presentator Olmo van Kranen is voor het twaalfde jaar op rij betrokken bij de wedstrijd. Hij presenteert de wedstrijd samen met Yorgos Mayenburg. “Je hebt heel veel lokaal talent in de polder zitten. Voor het talent is deze competitie een goede springplank. Zij mogen zich een jaar lang de beste artiest van Flevoland noemen en krijgen een cashprijs.”

Poppodium om de hoek

Juist in coronatijd vindt de presentator het van belang dat Flavourland doorgaat. “Het is de langslopende wedstrijd van Almere. Artiesten kunnen nu nog minder doen. Normaal kun je nog bij het poppodium op de hoek op het podium staan. Nu kan dat niet meer.”

Vanuit Almere doet de Almeerse rapper Lil MG mee aan de finale. Lil MG geeft aan veel zin te hebben in het optreden. “Door corona heb ik bijna een jaar niet kunnen optreden, dus ik zie deze wedstrijd ook echt als een optreden.”

Anders dan normaal

De muzikant doet het erg goed op Spotify. Een van zijn populairste nummers, Wine Slow is op het muziekplatform ruim 400 duizend keer beluisterd. “Ik ga zaterdag een set van 20 minuten spelen. Het is een hele opluchting dat ik weer kan optreden. Want dat is toch als muzikant wel het leukste om te doen.” Toch zal het optreden dit keer net even anders zijn dan normaal, namelijk zonder publiek. Toch kijkt Lil MG erg uit naar de finale van de bandwedstrijd.

De Almeerder gaat voor de winst. “Ik zeg altijd: ‘moge de beste winnen.’ Toch zou het wel leuk zijn als de prijs in Ally blijft en niet naar Lelystad gaat.” In totaal doen er 4 acts mee aan de finale van de muziekcompetitie. Twee uit Lelystad en twee uit Almere.

Volgens Lil MG is er veel muzikaal talent in Almere. “Ik woon hier al dik tien jaar. En op het gebied van muziek in Almere zie ik voornamelijk dat er veel jong en opkomend talent is. Het is goed dat Almeerse muziek groeit, net als Almere.”

De muzikant doet het erg goed op Spotify. Een van zijn populairste nummers, Wine Slow is op het muziekplatform ruim 400 duizend keer beluisterd. “Ik ga zaterdag een set van 20 minuten spelen. Het is een hele opluchting dat ik weer kan optreden. Want dat is toch als muzikant wel het leukste om te doen.” Toch zal het optreden dit keer net even anders zijn dan normaal, namelijk zonder publiek. Toch kijkt Lil MG erg uit naar de finale van de bandwedstrijd.

 

De finale wordt live via Facebook uitgezonden via een livestream. “Via deze livestream kunnen de muzikanten alsnog optreden. Vorige keer keken er zo’n duizend mensen mee via de stream, dan heb je toch een groot publiek.”

 

Comments are closed.