56

Jubileumeditie Almere Haven Festival wederom afgelast

Het Almere Haven Festival gaat dit jaar wederom niet door. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. Het evenement zou van 3 tot en met 5 september in de havenkom worden gehouden, maar de organisatie vindt de huidige coronasituatie een te groot risico om het festival te organiseren. Vorig jaar werd het festival ook al afgelast vanwege de coronacrisis.

“Met pijn in het hart moeten wij concluderen dat de vooruitzichten voor begin september te onzeker zijn om een Havenfestival in 2021 te organiseren. Na overleg met wethouder Hilde van Garderen, sponsoren, het Nederlands Philharmonisch Orkest en zorgvuldige afweging van de situatie rondom Covid-19, de vaccinatiestrategie en de voortgang daarvan, hebben we besloten dit jaar het festival niet te houden”, zegt Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en organisator van het Almere Haven Festival.

Het evenement zou voor de twintigste keer gehouden worden. De organisatoren richten zich nu op een jubileumeditie in september 2022.

Dit vind je misschien ook interessant