122

Huis kopen in Almere? Dit is wat er gemiddeld wordt overboden

Een huis kopen in Almere? Dan mag je goed zoeken. Huizenkopers hebben volgens het NVM namelijk steeds minder te kiezen. In het eerste kwartaal van 2021 stonden er landelijk 17.500 woningen te koop, het laagste aantal sinds de makelaarsvereniging in 1995 begon met het bijhouden van de cijfers.

Er is landelijk voor de gemiddeld verkochte woning in het 1e kwartaal 2021 3,5% meer betaald dan er gevraagd is. Voor een tussenwoning ligt het vraagverkoopprijsverschil op meer dan 5%. Die percentages liggen voor Almere een stuk hoger. In Almere werd gemiddeld 8% boven de vraagprijs betaald.

In Almere staan op het moment van schrijven 159 te koop op Funda die nog beschikbaar zijn. In totaal zijn er in het eerste kwartaal in Almere 280 woningen verkocht. Dat is ruim 21 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Voor een huis in de polderstad werd gemiddeld 361.000 euro betaald.

Het goedkoopste beschikbare huis in Almere heeft momenteel een vraagprijs van 170.000 euro voor 33 vierkante meter. Het duurste huis betreft een vrijstaande villa van 1,6 miljoen euro.

 

Dit vind je misschien ook interessant