71

Lamis Rahmani uit Almere is voorleeskoningin van Flevoland

Lamis Rahmani van basisschool de Albatros in Almere is de beste voorlezer van Flevoland. Zij won dinsdag de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep zeven en acht.

De wedstrijd werd gehouden in een vrijwel lege theaterzaal van de Kubus in Lelystad. In totaal deden er negen kinderen mee. Hun klasgenootjes konden via een stream meekijken.

Lamis las voor uit ‘Wij blijven bij elkaar’ van Martine Letterie, een boek over de Tweede Wereldoorlog. De jury was onder de indruk van de hoeveelheid spanning die de achtstegroeper wist te creëren met haar stem. “Ze trok iedereen direct het verhaal in, mede door een goed gekozen fragment.”

De landelijke finale vindt 26 mei plaats.

Dit vind je misschien ook interessant