48

Houten vogel, een fles port en een hoodie: dit kreeg het college in 2020 als geschenk

Een houten vogel, een fles port of een #Ally-sweater. Het is een greep uit de geschenken die het college van Burgemeester en Wethouder hebben ontvangen in 2020, dat blijkt uit een analyse van 1Almere.nl.

In totaal kreeg het college voor 488 euro aan geschenken van organisaties. Het werkelijke bedrag licht waarschijnlijk hoger, alleen worden geschenken pas opgenomen in een register van de gemeente wanneer de waarde meer dan 25 euro bedraagt.

Het duurste geschenk is in ontvangst genomen door burgemeester Franc Weerwind.Hij kreeg twee tickets voor een theatervoorstelling van Vis-a-vis met daarbij een diner. Waarde: 106 euro. Hiernaast kreeg de burgemeester ook nog een fles port en een kerststuk, beide respectievelijk met een waarde van 50 euro.

Houten vogel

Een van de opvallendste geschenken staat inmiddels op de werkkamer van wethouder Roelie Bosch. Zij kreeg van een ambtenaar uit IJsland een houten vogel als cadeau. De waarde voor het IJslandse vogeltje wordt geschat op 33 euro. Floriadewethouder Jan Hoek kan vanuit zijn werkkamer goed het floriadeterrein bekijken, hij kreeg namelijk een verrekijker aangeboden als geschenk.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant