Aanstaande zaterdag vindt de finale van Flavourland plaats. Vanuit Almere doet de Almeerse rapper Lil MG mee aan de finale. Lil MG geeft aan veel zin te hebben in het optreden. “Door corona heb ik bijna een jaar niet kunnen optreden, dus ik zie deze wedstrijd ook echt als een optreden.”

De muzikant doet het erg goed op Spotify. Een van zijn populairste nummers, Wine Slow is op het muziekplatform ruim 400 duizend keer beluisterd. “Ik ga zaterdag een set van 20 minuten spelen. Het is een hele opluchting dat ik weer kan optreden. Want dat is toch als muzikant wel het leukste om te doen.” Toch zal het optreden dit keer net even anders zijn dan normaal, namelijk zonder publiek. Toch kijkt Lil MG erg uit naar de finale van de bandwedstrijd.

De Almeerder gaat voor de winst. “Ik zeg altijd: ‘moge de beste winnen.’ Toch zou het wel leuk zijn als de prijs in Ally blijft en niet naar Lelystad gaat.” In totaal doen er 4 acts mee aan de finale van de muziekcompetitie. Twee uit Lelystad en twee uit Almere.

Volgens Lil MG is er veel muzikaal talent in Almere. “Ik woon hier al dik tien jaar. En op het gebied van muziek in Almere zie ik voornamelijk dat er veel jong en opkomend talent is. Het is goed dat Almeerse muziek groeit, net als Almere.”

De finale van Flavourland is zaterdag gratis live te volgen via een livestream van poppodium de Meester.

Comments are closed.