De politie in Almere heeft sinds de uitbraak van het coronavirus bijna 1500 boetes uitgeschreven voor overtredingen van de coronamaatregelen. Daarnaast zijn er 168 waarschuwingen afgegeven.

De 1488 boetes zijn niet volledig. Zo mogen ook onder meer BOA’s boetes uitschrijven aan mensen die zich niet houden aan de maatregelen. Afgezet tegen het aantal inwoners gaat het om 7 boetes per duizend inwoners. In dat opzicht zijn er in Almere een stuk minder boetes uitgeschreven dan op Urk. Op dat voormalige eiland gaat het om 23 boetes per duizend inwoners.

Avondklok

In Almere zijn de meeste boetes uitgeschreven voor overtredingen van de avondklok. In totaal werden er 732 prenten uitgeschreven voor mensen die zonder geldige reden na 21.00, en later 22.00 nog buiten waren. Op de tweede plek staan boetes met de titel: noodverordering. De bronzen boetemedaille gaat naar boetes voor groepsvorming.

De politie heeft in een jaar tijd in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Het grootste deel van de bekeuringen is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok, 64 procent van het totaal.

Uit de gegevens blijkt onder meer dat in de grote steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.

 

 

Comments are closed.