Almere City FC
70

Drie wijzigingen bij Almere City tegen Telstar

Almere City FC moet maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Telstar winnen om in het spoor te blijven van De Graafschap, de huidige nummer 2 van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren wonnen zondagmiddag hun thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 1-0, waardoor het verschil met Almere City FC is opgelopen tot 4 punten.

De thuiswedstrijd tegen Telstar stond origineel voor afgelopen vrijdag op de agenda, maar omdat Almere City toen het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Roda JC moest uitspelen, werd het duel verschoven naar maandagavond 20.00 uur. De Almeerders moeten dan dus thuis winnen van Telstar om weer op 1 punt te komen van De Graafschap. De nummer 2 van de ranglijst promoveert aan het einde van het seizoen rechtstreeks naar de eredivisie.

Drie mutaties in basiself
Almere City FC trainer Jeroen Rijsdijk voert in vergelijking tot zijn basiself tegen Roda JC drie wijzigingen door in zijn elftal: Linksback Thibaut Lesquoy is terug na covid en zorgt ervoor dat Radinio Balker weer op de bank moet plaatsnemen. Tim Receveur is door zijn gele kaart tegen Roda JC geschorst en wordt op het middenveld vervangen door Ryan Koolwijk. Vleugelaanvaller John Yeboah begint als wisselspeler ten faveure van Oussama Bouyaghlafen.

Einde seizoen Bram van Vlerken
Coach Rijsdijk kan tegen Telstar geen beroep doen op Xian Emmers, Anass Ahannach, Elias Sorensen en Bram van Vlerken, die allen geblesseerd zijn. Linksback Delvechio Blackson is niet inzetbaar, omdat hij ziek is geweest. Rechtsback Bram van Vlerken komt dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC: de Brabander scheurde onlangs tijdens een training zijn enkelbanden af. Het herstel voor deze blessure vergt minstens 6 weken en daarna zou Van Vlerken nog wedstrijdfit moeten worden.

Vermoedelijke opstelling Almere City:
Woud, Mannes, Breedijk, Mirani, Lesquoy, Smeets, Koolwijk, Hammouti, Kaandorp, Verheydt en Bouyaghlafen

Dit vind je misschien ook interessant