63

Almere krijgt eerste masteropleiding over duurzame voedselproductie

Aeres Hogeschool Almere begint komend studiejaar voor het eerst een Master of Science-opleiding (MSc). Het gaat om de éénjarige Engelstalige masteropleiding Food Systems Innovation.

In de studie worden studenten opgeleid om oplossingen te bedenken voor de toenemende vraag naar voedsel zonder dat dit een negatieve invloed heeft op het klimaat. Centraal staat de overstap naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem. Het gaat dan bijvoorbeeld om het voeden van het groeiende aantal inwoners van wereldsteden met duurzaam en gezond voedsel, de omgeving en biodiversiteit of het verminderen van de impact op het klimaat.

Almere heeft al enkele jaren terug de ambitie uitgesproken om een voorloper te worden op het gebied van onderwijs en onderzoek als het gaat om de voedselproblematiek in stedelijke gebieden. De masteropleiding past heel goed bij de Flevo Campus op het Floriadeterrein. De Flevo Campus gaat zich juist met dit soort vraagstukken bezighouden. Aeres Hogeschool is hierin een hoofdrolspeler. Ook de ligging van Almere zou voor (internationale) studenten een plus kunnen zijn. Amsterdam is in de buurt en in Flevoland zijn veel voedselproducerende bedrijven gevestigd.

Aeres heeft de masteropleiding al in juli 2018 aangekondigd. Toen heette die nog Urban Food Systems en de master zou in september 2019 beginnen. Dat is uitgesteld, onder meer doordat de benodigde internationale accreditatie vertraging opliep. De goedkeuring van het Nederlands Vlaams Accreditatieorgaan in inmiddels wel binnen.

Aeres Dronten heeft al enkele jaren een masteropleiding: Agri Food Development.

Dit vind je misschien ook interessant