Windesheim-docente Urcy Miranda heeft een lied uitgebracht voor haar studenten. Met het nummer virtuele knuffel hoopt Miranda een positieve boodschap te brengen. “Studeren is een sociaal gebeuren en dat sociale valt door de coronapandemie weg. Ik wil de studenten, ook alle niet-studenten, een hart onder de riem steken.”

De studenten zitten momenteel in een examenperiode. Dat brengt stress met zich mee, ervaart Miranda in haar rol als studentbegeleider. “Ik merk dat de motivatie bij veel studenten stukloopt. Ze missen het fysieke contact en zijn klaar met alle online lessen. Ik herken dat wel, want wij als docenten zijn normaal ook dagelijks op school te vinden. Dat is tenslotte het allerleukst.”

Virtuele knuffelrevolutie
Miranda schreef het nummer aan de keukentafel. “Ik zat een melodie te neuriën en toen zei mijn dochter dat ik daar wat mee moest doen. En voor ik het wist, zaten we achter de piano. De tekst kwam ook best snel.”

De virtuele knuffel van de hbo-docente staat inmiddels op Spotify en YouTube. De reacties zijn volgens Miranda erg positief. “Ik heb echt heel veel berichtjes gekregen van mensen. Bijvoorbeeld iemand die mij opbelden en aangaf dat ze met een lach en een traan naar het nummer luisterde. Een ander gaf aan dat ik met het nummer goed verwoord hoe hij zich voelt. Dat is mijn doel: samen de virtuele knuffel doorgeven. Samen zorgen we voor een virtuele knuffelrevolutie.”

Spannend
Het is de eerste keer dat de goedlachse docente een lied opneemt. Toch is zij geen onervaren zangeres. Een aantal jaar geleden deed ze mee aan het televisieprogramma Holland’s Got Talent. “Ik heb daarna niet heel veel meer met muziek gedaan. Het schrijven van dit lied is iets wat ik al helemaal niet gepland had. Het ontstond op dat moment. Het bleef mij vasthouden. En ik had zoiets: ik moet dit uitbrengen. Dit lied en deze periode, die dwongen mij om het uit te brengen en het maakt me niet uit of het een grote hit wordt. Ik wil heel graag mensen een lach op het gezicht bezorgen.

Comments are closed.