Almeerse scholieren gaan naar de Floriade
64

Almeerse kinderen op schoolreis naar de Floriade

Almeerse basisschoolscholieren van Sterrenschool Het Universum en Sterrenschool De Ruimte en  gaan volgend jaar op schoolreis in eigen stad. De kinderen zullen de Floriade gaan bezoeken. Op het terrein van de wereldtuinbouwtentoonstelling zullen zij les krijgen over duurzaamheid. “Groen, moet je doen, daarom gaan wij met onze klassen naar Floriade.”, aldus Yvonne Penn van Het Universum.”

Het thema van de expo in 2022 is Growing Green Cities, “Tijdens een schoolreis naar Floriade ontdekken de kinderen creatieve oplossingen die steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken.”

Duurzaamheid en de Floriade

Volgens de organisatie van de Floriade is het van belang dat de jongeren meer leren over duurzaamheid. “’Kinderen vormen de generatie van de toekomst en alleen door hen te betrekken bij duurzame thema’s bereiken we de groene, duurzame en leefbare stad die we allen beogen. Met een bezoek aan Floriade Expo 2022 willen we kinderen inspireren en handvatten aanreiken, waarmee ze grip krijgen op de uitdagingen van Growing Green Cities.”

De kinderen mogen tijdens de schoolreis ook zelf aan de slag met duurzaamheid “Ze proeven, voelen en ruiken wat de Nederlandse tuinbouw te bieden heeft en maken een wereldreis langs deelnemers uit binnen- en buitenland.

Lesprogramma. 

Naast het proeven zullen de kinderen ook echt moeten gaan leren. Ze krijgen als aanvulling op de schoolreis naar de Floriade ook een lesprogramma gericht op groene steden. Daarin krijgen zij meer te weten over lokaal gezond voedsel en technologie en innovatie.

Het lesprogramma is ontwikkeld door Stad en Natuur Almere, een organisatie die zich richt op onderwijs over de natuur. Directeur: “Vanuit onze rol en ervaring met educatie voor natuur, milieu en duurzaamheid dragen wij bij aan het positieve, groene en innovatieve karakter van Almere en met Floriade dus landelijk. Het thema Growing Green Cities en de subthema’s groen, voeding, gezondheid en energie van Floriade past hier helemaal in.” De Floriade vindt plaats vanaf oktober 2022.

Dit vind je misschien ook interessant