50

Almeerse kunstenaar Caroline in’t Veld, De Nieuwe Bibliotheek en Kijk Almere lanceren nieuw album Encore

 

De boekenweek online met het thema tweestrijd vormt de aanleiding voor het uitbrengen van een online versie van het album Encore.

Het album gaat over reizen. De fysieke schijf komt van de zomer uit in een bijzondere verpakking.

Het artwork hiervoor is noodgedwongen gepauzeerd: fotografe Claudia Kamergorodski die de vormgeving moet begeleiden zit nog tot eind maart vast in Rio de Janeiro, Brazilië.

Encore als album zal niet alleen een muziek-cd bevatten. De doos krijgt ook een lcd-scherm met bijzondere beelden en zogenaamde soundscapes. In die geluidscomposities reis je op een bijzondere manier mee naar een paar steden die op het album op diverse manieren een rol spelen: Almere, Kampala (Uganda) en Rio de Janeiro (Brazilië)

In’t Veld: We maken in feite van de nood een deugd nu. Deze toevoeging aan het album zouden we niet kunnen maken als Claudia niet ter plaatse was. Het plan is een echt kunstfestival samen met de bibliotheek als party voor het fysieke album. Maar niemand durft nu meer te gokken wanneer er eindelijk weer publiek in de zaal mag. Dus we stoppen met wachten en we gaan gewoon lekker spelen.”

De Nieuwe Bibliotheek wil de programmering van de boekenweek online zoveel mogelijk in stand houden. Het programma dat het team van In’t Velds eigen label InnerCircle Records samenstelt, wordt dan ook nadrukkelijk vanuit de samenwerking gepresenteerd.

Programmeur Levien van Oorschot: ”We hebben in eerste instantie met elkaar ingezet op een programma vanuit de Nieuwe Zaal in ons pand. Nu ons pand in de avond toch gesloten moet blijven, wijken we samen uit naar het Mediapark in Hilversum. Daar neemt het Mediacollege samen met Kijk Almere het programma op en wij zenden het via onze website uit.

De online release van Encore is geen afstel voor het eerder geplande festival in de Nieuwe Bibliotheek. In feite komt er met dit programma een optreden bij. Misschien een wat onverwachte wending, maar geen gekke beweging als je bedenkt dat Encore de uitroep om een toegift is.
Hoe tegenslag tot nieuwe mogelijkheden leidt wordt zichtbaar in het programma om de muziek heen. Presentator Olmo van Kranen zal persoonlijk zorgen voor een lekker Almeers sfeertje. De lancering van Encore is op 20 maart om 20.00 uur gratis te bekijken via de website van de Nieuwe Bibliotheek Almere. De beelden worden mogelijk gemaakt dankzij Kijk Almere, die het ook uitzendt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant