Maandagmorgen rond 9.05 uur heeft de politie een bestelbus weer de weg op geholpen aan de Veluwedreef – s103 in Almere. De bestelbus was van de weg geraakt en vast in de sneeuw komen te zitten. De politie heeft de weg deels afgezet en de sneeuw rondom de bestelbus verwijderd. Een toevallig rijdend brandweer voertuig heeft ook een handje geholpen waarna de bestelbus zijn weg kon vervolgen.

Er bleven zelfs auto’s vastzitten zo ook op de kruising Veluwedreef – Cinemadreef, dit kwam door de sneeuw die daar lag. Vaak hielpen automobilisten elkaar om vastzittende auto’s uit de sneeuw te duwen.  Een man in een scootmobiel probeerde via de rotonde van de Bongerdstraat verder te komen, maar bleef daar op de autoweg steken. Ook daar boden automobilisten de helpende hand door de man terug te duwen het fietspad op. Zo was het ook meerdere keren raak op de kruising Pereboomweg/Haagbeukweg in Parkwijk. Omstanders moesten met een sneeuwschep de sneeuw wegscheppen zodat de auto’s weer verder konden rijden.

De gemeente Almere is dag en nacht paraat om gladheid te bestrijden als de winter toeslaat. Ze zetten zich in om de belangrijkste wegen en fietspaden in Almere begaanbaar te houden. Maar ze kunnen niet overal strooien en ook niet garanderen dat de wegen na een strooiactie niet glad zijn. Het zout moet bijvoorbeeld ingereden worden, en bij sommige weersomstandigheden werkt het zout minder goed. Let dus altijd goed op als u de weg opgaat bij gladheid, waarschuwt de gemeente Almere in een persbericht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Comments are closed.