60

Action gaat door corona eindelijk online met 2000 artikelen

 

De winkelketen hield internet lange tijd buiten de deur, maar gaat vanaf woensdag 10 februari toch click & collect aanbieden, zo bevestigt woordvoerder Frank van Rutten.

Het bedrijf had in december al beperkt willen openblijven met alleen essentiële artikelen, maar daar stak de overheid een stokje voor. Die klap kwam hard aan, want vanwege de geringe marges was de stap naar e-commerce steeds niet gezet.

“De werkwijze vraagt aanpassing ten opzichte van hoe wij click & collect in Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk bieden, zoals het ophalen aan de deur in plaats van binnen,” zegt Van Rutten desgevraagd. “We zijn nog volop bezig met het treffen van voorbereidingen om alles zo goed en veilig mogelijk in te regelen. Zodra we klaar zijn laten we dat klanten weten via onze vertrouwde kanalen; onze website klantennieuwsbrieven en sociale media.”

Een klant kiest op de website eerst het filiaal naar keuze. Hij voegt dan producten toe aan het mandje, waarbij elk product dat lokaal besteld kan worden herkenbaar is aan een icoon. Daarna selecteert de klant een tijdslot, in de mail volgt dan een bevestiging met bestelnummer. “Op het afgesproken tijdstip toont de klant dit nummer bij onze medewerkers aan de deur van de winkel. Afrekenen gebeurt aan de deur, niet online.”

Vandaag besteld is vanaf de volgende dag ophalen, afhankelijk van de beschikbaarheid van time slots, zo laat de keten weten.

Action biedt voorlopig 1500 tot 2000 van in totaal 6000 artikelen uit alle 14 productcategorieën aan op basis van beschikbaarheid. Het gaat voor een belangrijk deel om populaire artikelen zoals theelichten, keuken- en toiletpapier, batterijen, babydoekjes, allesreiniger, wasmiddel, aluminiumfolie, kaarsen, printpapier, ondergoed, diervoeding, chocolade, sokken, verf, handgel, kwasten en schilderstape.

Van Rutten: ‘We hebben wekelijks aanpassingen, zoals we normaal gesproken ook in de winkels een verrassend assortiment tegen lage prijzen bieden met wekelijks 150 nieuwe artikelen.’ Het Nederlandse bedrijf heeft tijdens de lockdown in andere landen maanden ervaring opgedaan met een gemiddeld assortiment van 700 tot 800 meest favoriete producten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant