Het is al een gewoon straatbeeld geworden, de drugsdealers die openlijk staan te dealen bij de ingang van Aldi Supermarkt aan de Regisseurstraat in Almere.

Groepjes jonge mannen die staan te wachten op klanten die drugs komen kopen, aldus een medewerkster van Aldi. “We proberen ze steeds weg te krijgen maar ze blijven terugkomen. In de zomer staan ze voor de deur, maar nu in de winter staan ze binnen, precies waar onze klanten binnenkomen. Je ruikt de wietlucht zelfs in de winkel. Politie en Boa’s laten de dealers gewoon hun gang gaan, ze staan soms zelfs met ze te praten”.

Klanten hoor je klagen bij de kassa over de aanwezigheid van de dealers. Een klant die liever niet met naam genoemd wordt zegt; “Ik woon aan de overkant en doe hier altijd mijn boodschappen. Ben gewoon bang om naar binnen te lopen want de jongens staan precies bij de ingang, soms is het er 1 maar geregeld ook meerdere. Je ziet ze verkopen, er komen vage types binnenlopen, dan komt er iets uit de zak van de dealer en dan wordt er betaald. Ik begrijp niet, met het politiebureau om de hoek, dat er niet wordt ingegrepen. De buurt wordt er niet beter op zo. Misschien valt het dealen in het openbaar niet onder de Coronamaatregelen”, zegt ze met een lach.

De gemeente Almere was niet bereikbaar voor commentaar.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Comments are closed.