60

Jeugd roept op tot rellen in Almere

 

Niet vanavond maar zondag staan er rellen gepland in Almere. Eerder vandaag verschenen op social media oproepen om vanavond te gaan rellen uit onvrede over de coronamaatregelen en met name de avondklok.

In het centrum van de stad staat politie en er rijden ME-busjes door het centrum. Ook wordt de GGD teststraat in Almere bewaakt tegen vandalisme. De politie heeft veel meldingen binnengekregen over mogelijke ongeregeldheden in de stad, maar die zijn tot nu uitgebleven. Er is 1 iemand aangehouden, de reden is onduidelijk. Een nieuwe datum voor de rellen zou aankomende zondag zijn, ergens in de middag, zo staat op Instagram te lezen.

De politie Almere sommeert iedereen om voor 21.00 uur het centrum te verlaten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant