48

Radinio Balker tot einde van het seizoen bij Almere City FC

 

Radinio Balker maakt het seizoen af bij Almere City FC. De verdediger, die in de belangstelling stond van meerdere clubs, maakt hierna transfervrij de overstap naar FC Groningen.

Balker speelde tegen De Graafschap nog zijn 50ste wedstrijd voor Almere City FC. Het exponent van de jeugdopleiding tekende op 20-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij Almere City FC. Balker doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de club en maakte op 14 december 2018 zijn debuut voor de hoofdmacht in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

Technisch manager Teun Jacobs is blij dat hij de rest van het seizoen kan beschikken over de centrale verdediger. “Als club hebben wij besloten dat het ons wat waard is om de tweede seizoenshelft over Radinio te beschikken,” aldus Jacobs. “Hij is zeker van toegevoegde waarde om onze clubdoelstellingen aan het einde van het seizoen te behalen.”

Algemeen directeur John Bes noemt Balker een schoolvoorbeeld van eigen kweek. ,,Radinio is een jongen van de club, die vanuit de jeugd is doorgestroomd naar Jong Almere City FC en uiteindelijk een vaste waarde is geworden in het eerste team. Zijn ontwikkeling is een voorbeeld voor veel talenten in de Football Academy. De aanstaande overstap naar FC Groningen is dan ook een verdiende beloning voor Radinio, maar ook een compliment voor iedereen die heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling.”

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant