48

Floriade voldoet niet aan veiligheidseisen

 

Volgens het Kenniscentrum Evenementenveiligheid, wat door de gemeenteraad is ingehuurd om het veiligheidsplan van de Floriade te beoordelen, voldoet de organisatie niet aan de eisen.
Er is volgens het Kenniscentrum nog veel onduidelijkheid over de risico’s en maatregelen die de Floriade moet treffen. Een veiligheidsplan is voor elk evenement verplicht. Daarin omschrijft de organiserende partij hoe met alle veiligheidsaspecten wordt omgegaan. Bijvoorbeeld extreme hitte, vermissing van een persoon, maar ook een terroristische dreiging of een cyberaanval.

De afgelopen jaren is steeds aangegeven dat het veiligheidsplan een extra kostenpost gaat worden bovenop het geld dat nu al uitgegeven is. Hoe hoog dat bedrag is, dat wordt nog nergens benoemd. Wel staat vast dat de kosten voor rekening komen van de Floriade BV, maar die is voor honderd procent in handen van de gemeente.

Donderdagavond spreekt de gemeenteraad met het college van B en W over het veiligheidsplan.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant