Naast alle financiële en organisatorische tegenvallers is het ook nog de vraag of Floriade directeur Pieter Cloo (63) aanblijft na 2 april 2021. Er vinden momenteel gesprekken plaats tussen Cloo en de Raad van Commissarissen, aldus burgemeester en wethouders van Almere.

De benoeming van Cloo ging gepaard met een discussie over de hoogte van zijn salaris. De gemeente Almere en de Raad van Commissarissen van de Floriade BV waren het daar niet over eens. Het stadsbestuur had graag gezien dat Cloo minder betaald zou krijgen.

De gemeente Almere is 100 procent aandeelhouder van de Floriade BV en moet instemmen met de benoeming van de directeuren. Of  het onderwerp salaris van Pieter Cloo te maken heeft met zijn aanblijven als Floriade directeur is niet duidelijk.

Als voormalig topambtenaar bij het ministerie van Veiligheid en Verkeer lag Pieter Cloo in 2015 al onder vuur. Bij zijn aantreden kreeg hij de eerste maand dubbel betaald. Want behalve zijn salaris (17.000 euro red.) als ambtenaar, werd hij die maand ook nog voor 25.000 euro betaald als ICT consultant voor de Nationale Politie. Het vertrek van Pieter Cloo destijds was hoogst ongebruikelijk aldus oud secretaris-generaal Harry Borghouts. De reden van zijn vertrek is nog steeds onduidelijk.

 

Donderdagavond debatteert de gemeenteraad op initiatief van de PVV over de hoogte van de vergoeding van de Floriade directeur.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Comments are closed.