52

Nieuwe politieke partij Volt laat van zich horen

Volt staat maandag vanaf 11:00 uur met paarse Volt-vlaggen en mondmaskers voor het gemeentehuis van Almere om mensen op te roepen de partij te steunen. De nieuwe partij moet in Flevoland 30 ondersteuningsverklaringen verzamelen, om mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Als nieuwe politieke partij moet Volt aantonen dat zij door voldoende stemgerechtigde burgers wordt gesteund om aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer deel te mogen nemen. Zo ook in Flevoland dat één kieskring vormt. “Je hoeft geen lid van Volt te zijn om een ondersteuningsverklaring te tekenen. Je uit ermee je goedkeuring dat wij meedoen met de verkiezingen, dus het is ook geen definitieve stem op Volt”, zegt Laurens Dassen die bij de actie in Almere aanwezig zal zijn. Als lijsttrekker van Volt doet hij alles om ervoor te zorgen dat de benodigde ondersteuningsverklaringen verzameld worden en er een knallende campagne wordt neergezet.

Alweer een nieuwe politieke partij, zijn er nog niet genoeg? Op deze vraag heeft Laurens een snel en duidelijk antwoord: “De aanpak van Volt zie je bij geen enkele andere partij”, zegt hij. “Als eerste en enige politieke partij is Volt actief in alle landen van Europa.” Waarom dat nu van belang is weet hij ook snel uit te leggen: “Omdat er steeds meer op ons af komt dat niet meer nationaal te beheersen is. Denk aan het klimaatprobleem, cyberveiligheid, criminaliteit, vluchtelingenopvang, welvaartsverdeling, de macht van de grote technologiebedrijven. En, zeker nu: het bestrijden van Corona. Het zou toch veel effectiever zijn geweest als alle landen tegelijk een paar weken in lockdown waren gegaan en samen mondkapjes hadden ingekocht? Daarom wil Volt in alle landen met één visie in de politiek meepraten. Dus ook in de Tweede Kamer.”

.Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant