Almere City FC loopt vrijdagavond een uitgelezen mogelijkheid mis om op gelijke hoogte te komen met SC Cambuur en de tweede periodetitel te claimen. Wel loopt de Almeerse brigade één puntje in op de koploper. Tegen FC Eindhoven weet de thuisploeg in het Yanmar Stadion niet te scoren en blijft het 0-0.

Met een reputatie van Duitse overwinningen de laatste weken, houdt iedereen in het Yanmar Stadion in de 89e minuut al rekening met een doelpunt. Na overwinningen in de 94e minuut (tegen Jong PSV) en de 90e minuut (tegen De Graafschap) is het Thomas Verheydt die de bal in de laatste speelminuut scherp op de slof neemt. FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels tikt die bal echter met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek en voorkomt daarmee een nieuwe overwinning van de Almeerders in de slotminuten.

FC Eindhoven krijgt daags voor de wedstrijd een tikkie te verwerken, omdat het hoger beroep tegen de rode kaart van verdediger Amevor voor een onbenullige overtreding tegen De Graafschap wordt afgewezen. Achteraf blijkt het een zege. FC Eindhoven trekt met de inzetbare verdedigers een muur op, waar voor Almere City FC geen doorkomen aan is.

Alhoewel de Almeerders in het eerste kwartier veelvuldig in balbezit zijn en de meeste mogelijkheden hebben, houden de Lichtstedelingen goed stand. Het eerste schot komt nog voor rekening van de bezoekers, maar daarna drukt City FC nadrukkelijk via Thomas Verheydt de neus tegen het raam. De eerste keer dat het televisiepubliek echter opveert is pas na twintig minuten. Belgische huurling Xian Emmers vuurt een kanonskogel af, maar ziet de streep net boven de kruising de VIP-tribune inslaan.

Zes minuten later krijgt Almere City FC een tegenslag te verwerken. Radinio Balker, die nog maar net enkele weken terug is van een blessure, moet na een sprintje opnieuw de strijd staken. Weer het bovenbeen, zo geeft hij na de wedstrijd voor de camera’s van ESPN aan. Zijn vervanger is Faris Hammouti. Door de domper is de thuisploeg duidelijk van de leg. Tot aan de rust hebben de commentatoren van lokale radiopartner EASY 95.5 FM moeite om de boel levendig aan elkaar te praten. Almere City FC speelt de bal rond, maar weet geen openingen te creëren.

De tweede helft begint weer voortvarend met een veldoverwicht van Almere City FC. Verheydt laat aan het begin van de helft de aanvallende intenties zien, maar zijn kopbal uit een corner mist kracht. Net als in de eerste helft veert het publiek op bij een hard schot, wanneer Sorensen de bal na een diepe pass vanuit het achterveld in een keer op de pantoffel neemt.

Met vier nieuwe krachten in de laatste 25 minuten probeert City de wedstrijd nog naar de hand te zetten. Ook met de inbreng van Oussama Bouyaghlafen en Steve Tunga, en later met creatievelingen Jearl Margaritha en Guillermo Gauna, lukt het de trotse nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie niet om een bres te slaan in de Brabantse verdedigingslinie. Het blijft 0-0.

Het enige lichtpuntje na de wedstrijd? Almere City FC loopt één puntje in op koploper SC Cambuur, dat met 0-1 thuis verliest van FC Volendam. De achtervolgers echter, met uitzondering van NAC Breda, komen allemaal twee puntjes dichterbij. Volgende week speelt Almere City FC op vrijdagavond een uitduel tegen Jong AZ. Het is de eerste wedstrijd van de derde periode.

.Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Comments are closed.