56

FC Eindhoven is volgende doelstelling Rode Machine

Het seizoen voorloopt nog altijd zeer rooskleurig voor Almere City FC. Slechts één wedstrijd werd tot dusver verloren in de Keuken Kampioen Divisie en in het eigen Yanmar Stadion is de ploeg van Ole Tobiasen in competitieverband zelfs nog ongeslagen. Vrijdagavond is FC Eindhoven de volgende tegenstander waar in Almere mee moet worden afgerekend.

De Eindhovenaren zullen zelf ook niet ontevreden zijn over hun seizoen tot nu toe. Waar van sterke tegenstanders weliswaar meestal verloren wordt, pakken de blauw-witten hun punten steevast tegen de zwakkere broeders in de competitie. Eén keer lukte het de Brabanders wel om te verrassen tegen een hooggeplaatst team. De Graafschap werd eind november in eigen huis verrassend met 3-2  verslagen. Een doelpunt diep in blessuretijd van Pieter Bogaers bezegelde het lot van de Achterhoekers.

Een mooie overwinning voor de Brabantse hoofdstedelingen die daarmee een ongeslagen reeks inzetten die pas afgelopen weekend ten einde kwam, toen SC Cambuur met 2-5 te sterk was. Al met al staat FC Eindhoven na bijna een halve competitie negende en aast het op een plek bij de top 8 om de play-offs in te mogen. Het loopt die plaats virtueel slechts op doelsaldo mis en dus zal men in Eindhoven tevreden zijn, zeker omdat ook te zien valt dat het team traditioneel grote clubs als Roda JC en SBV Excelsior achter zich laat.

Tevreden mogen we in Almere echter ook zeker zijn. Een goal in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd van Thomas Verheydt bracht City afgelopen weekend een heerlijke overwinning op De Graafschap. Een tussentijdse bekroning voor een fantastische eerste seizoenshelft en bovendien een fijne garantie op een ticket voor de play-offs, dankzij een tweede plaats in de periode en een SC Cambuur dat al zo’n ticket op zak heeft.

Maar er is honger naar meer. Promotie is het doel, de concurrentie staatop acht punten en de tweede plaats wil niemand in Almere meer afstaan. Een overwinning op FC Eindhoven is daarom op voorhand een absolute must. En de statistieken werken alvast mee. De laatste drie ontmoetingen werden namelijk gewonnen, en allemaal met minimaal twee goals verschil. Vorig seizoen troffen de teams elkaar voor het laatst. In het Yanmar Stadion werd het 3-1, maar zo comfortabel als die score lijkt, zo benauwd was het op het veld.

Na een vroege voorsprong dankzij een goal van Bart Meijers maakten de Eindhovenaren vlak na rust namelijk gelijk en was het lang wachten op een nieuwe voorsprong. Die kwam echter drie minuten voor tijd alsnog: de van een blessure teruggekeerde James Efmorfidis schiet uit een vrije trap de 2-1 binnen en als Mees Kaandorp diep in de extra tijd dan ook nog de 3-1 maakt is het feest compleet.

En niet alleen recentelijk heeft City goede herinneringen aan deze tegenstander. In de dertig voorgaande duels tussen beiden wonnen de Almeerders namelijk vijftien keer, tegenover elf Eindhovense zeges. Vier keer bleef het bij een gelijkspel. En alsof dat niet genoeg is: de laatste thuisnederlaag tegen FC Eindhoven dateert alweer van vijf jaar geleden, toen een benutte strafschop van Jason Oost een 1-2 verlies niet kon voorkomen.

Daarnaast lijkt spektakel in ieder geval gegarandeerd, want in duels tussen Almere City FC en FC Eindhoven vallen historisch gezien ruim drie goals per wedstrijd. In de laatste vijf seizoenen ligt dat gemiddelde zelfs op vier. Ook kwam in slechts minder dan een derde van de duels één van de teams niet tot scoren.

Een potentieel spektakelstuk dus, in de dit seizoen onneembare vesting die het Yanmar Stadion is. Om bekende redenen zijn er nog altijd geen supporters welkom bij voetbalwedstrijden, maar bij EasyFM zit je zoals altijd gebeiteld. Ons commentaarteam praat je negentig minuten bij over wat er gebeurt op het veld. Daarnaast is ook deze wedstrijd live te zien bij ESPN.

.Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant