66

1 op de 5 inwoners van Almere luistert dagelijks of wekelijks naar lokale radiozender

Uit een in november 2020 gehouden luisteronderzoek door Marktonderzoeksbureau Markteffect, in opdracht van SPFA, blijkt dat één op de vijf inwoners van Almere dagelijks of wekelijks luistert naar een lokale radiozender. Van de ondervraagden kent 1 op de 5 de zender EASY FM. Van deze groep is er 1 op de 10 die ook dagelijks luisteren naar EASY FM. Dit komt neer op 10.000 luisteraars per week. Luisteraars van EASY FM beoordelen de zender gemiddeld met een 7,7.

Overal muziek

De voornaamste redenen om te luisteren naar EASY FM; de heerlijke, veelzijdige muziek en het lokale nieuws. Er wordt veel op de werkvloer geluisterd maar ook in de auto en thuis. De meest bekende radioprogramma’s onder luisteraars zijn Candlelight met Jan van Veen, Easy @ Work, Bart van der Molen in de Morgen show en het R&B programma van Rosa G. Er luisteren meer mannen dan vrouwen en opvallend veel ondernemers. Qua leeftijd zijn de luisteraars voornamelijk 25 – 64 jaar oud. Men luistert het meest tussen 6 uur ’s ochtend en 6 uur ’s avonds.

Lokale omroep

EASY FM is een jaar geleden gestart als lokale radiozender voor Almere met een breed aanbod informatieve- en muziekprogramma’s. Het radiostation is onderdeel van licentiehouder SPFA waar ook KIJK Almere TV en de Nieuwssite 1Almere.nl onder vallen.

Mediagedrag

Dit kijk- en luisteronderzoek is uitgevoerd door Markteffect. Er is gekeken naar het mediagedrag rondom KIJK Almere TV & EASY FM. Ruim 700 inwoners van Almere zijn bevraagd over deze lokale zenders. Markteffect is een full-service marktonderzoeksbureau, gespecialiseerd in zeven verschillende onderzoeksgebieden. Eerder dit jaar werd Markteffect onderscheiden met “bureau van het jaar” door haar branchevereniging.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant