73

#2020: ‘Eigenaar winkelcentrum Almere heeft miljarden nodig’

In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand september. De maand waarin bekend werd dat de eigenaar van het winkelcentrum in het stadshart miljarden tekort komt.

Verlies

Het zit het beursgenoteerde Unibail-Rodamco-Westfield niet mee. Vanwege corona draait het bedrijf verlies. Laat het bedrijf nu net de eigenaar zijn van het winkelcentrum in Almere Stad. “Geld ophalen en winkelcentra verkopen is alles wat het nog kan doen”, meldt Quote.

Daling

“Afgelopen zomer bleek al dat het niet lekker liep met de Europese winkelcentra-eigenaar. In Nederland bekend van pareltjes als ‘Citymall Almere’ en de Stadsharten in forensendorpen Zoetermeer en Amstelveen, zag de firma zijn beurskoers dalen”, schrijft Quote.

Lees het volledige artikel op de website: Quotenet.nl.

Foto

Centrum van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant