54

#2020: Black Lives Matter demonstreert

In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand juni. In die maand demonstreerde Black Lives Matter in het Almeerse Lumièrepark.

Racisme

Op 14 juni om 17.00 uur werd er een Black Lives Matter-demonstratie georganiseerd in het Lumièrepark in Almere. De demonstratie was één van de vele protesten tegen discriminatie. De demonstraties werden gehouden naar aanleiding van de dood van George Floyd na politiegeweld in de VS. De demonstratie in het Lumièrepark verliep rustig.

Grote opkomst

Er werd een grote opkomst verwacht. ”Naar verwachting zullen 4000 mensen aanwezig zijn bij de demonstratie”, zo liet de organisatie weten. In het park was plek voor 5000 mensen. Bij dat aantal kan de ‘anderhalve meter-regel’ worden gerespecteerd.

Omroep Flevoland zond de demonstratie live uit.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant