62

#2020: Kosten Floriade lopen steeds meer op

In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand november. We maken de balans op van de Floriaderekening.

Steeds meer geld

De Floriade kost de Almeerse inwoners steeds meer geld. Wie eerst dacht dat de Floriade maximaal tien miljoen euro zou gaan kosten, had het mis. De kosten liggen naar schattingen op minstens veertig miljoen euro. Almeerders maken zich zorgen over het project. Dat blijkt uit onderzoek van KRO-NCRV De Monitor.

Voorzieningen

De Monitor sprak met diverse Almeerders. Zij verwachten dat veel gemeentelijke voorzieningen te lijden hebben onder de Floriade. Zo wordt er bijvoorbeeld verwacht dat de jeugdzorg verder uitgekleed wordt. Is deze zorg terecht?

De rekening

De Monitor sprak met Corine Hoeben, onderzoeker bij het COELO. Het instituut onderzoekt onder andere hoe lagere overheden met hun geld omgaan. “Het is lastig te zeggen waar het geld precies vandaan komt als een gemeente met dit soort oplopende kosten te maken krijgt. Maar linksom of rechtsom krijgen de burgers wél de rekening gepresenteerd, want de gemeentelijke begroting moet sluitend zijn”, zo zegt zij.

Artikel

Lees meer over de hoge kosten van projecten als de Floriade op de website van De Monitor.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant