57

#2020: Komeet Neowise ook zichtbaar in Almere

In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand juli. Toen was de Komeet Neowise zichtbaar in Almere.

Neowise

Wie in het weekend van 13 juli 2020 rond middernacht naar de sterrenhemel keek, heeft misschien wel een bijzonder verschijnsel gezien. In noordelijke richting was namelijk de komeet Neowise te bekijken. Het was vrijwel onbewolkt. Daarom was de komeet ook in Almere te zien.

Foto’s

Op Twitter komen er diverse foto’s voorbij van Almeerders. Zij zagen de komeet vanuit hun tuin. Ook weerman Raymond Klaassen uit Almere maakte een foto en plaatste deze op Twitter.

Neowise

“Neowise is een komeet die op 27 maart 2020 door de NEOWISE-ruimtetelescoop werd ontdekt. Neowise is de helderste komeet in een kwart eeuw tijd”, zegt wetenschapsjournalist Govert Schilling. “Over ongeveer 7000 jaar doet zich een nieuwe gelegenheid voor om de komeet te zien”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant