In dit overzicht vind je vier korte nieuwsberichten uit Almere. Zo blijf je op de hoogte van het meest belangrijke nieuws op dit moment.

Gewapende beroving

Woensdagavond heeft er rond 21.13 uur een beroving plaatsgevonden aan de Kerkstraat in Almere Haven. Dat meldt de politie via Burgernet. Een man werd op straat beroofd van zijn spullen. Hij werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. De twee daders zijn gevlucht richting het centrum van Haven.

De politie roept op om uit te kijken naar deze mannen en hen vooral niet zelf te benaderen. In dat geval moet er 112 gebeld worden. Een signalement is te vinden op Twitter.

Lerarentekort afgenomen

Het basis- en speciaalonderwijs hebben minder te kampen met een lerarentekort. Het tekort is dit jaar afgenomen. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders. Dit betreft zowel openstaande als verborgen vacatures.

“In het primair onderwijs zijn de openstaande vacatures tussen februari en oktober 2020 gedaald van 3,5% naar 1%. Maar de grootste pijn zit in de verborgen vacatures. Daar is in diezelfde periode ook sprake van een daling van 13,6% naar 10,1%. Als wordt gekeken naar een verdeling van de tekorten over de stad Almere dan zijn de tekorten het grootst in Almere Poort”, schrijft het college in de brief.

Notariskantoor blijft open

Notariskantoor Prinsze in Almere hoeft van de rechter niet de deuren te sluiten. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie zwaarwegende informatie dat dit notariskantoor criminelen faciliteert in hun activiteiten en dat er sprake is van een gevaar voor en een ernstige verstoring van de openbare orde. Daarop sloot burgemeester Franc Weerwind het kantoor voor de duur van zes maanden.

De rechtbank Midden-Nederland oordeelt nu dat het besluit van de burgemeester onvoldoende is gemotiveerd. Volgens de rechter moet er een duidelijke onderbouwing komen van het besluit.

Verkeersveiligheid

Eén van de drukste wegen van Almere Buiten gaat er in de komende jaren op vooruit. De verkeersveiligheid van de Evenaar zal worden verbeterd. Dat meldt de gemeente. Het heeft lang geduurd voordat definitief bekend is dat er iets aan de weg wordt gedaan. Omwonenden geven al langere tijd aan dat de weg gevaarlijk is. In 2022 staan grote aanpassingen in de planning.

Foto

Skyline Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.