90

Eigenaar voormalig Indisch Veerhuys krijgt mogelijk vergunning voor nieuwbouw

De eigenaar van het voormalig Indisch Veerhuys in Almere Haven krijgt mogelijk toestemming voor sloop en nieuwbouw. De eigenaar van het gebouw en een projectontwikkelaar dienden eerder een vergunningaanvraag in voor sloop en nieuwbouw. Het gaat om hoogbouw op het Havenhoofd.

Omwonenden

Volgens de gemeente hebben zowel omwonenden als ondernemers in de buurt opmerkingen geplaatst bij het plan. De gemeente geeft aan de vergunning af te moeten geven, omdat het plan past in het bestaande bestemmingsplan. Eerst wil de gemeente in gesprek gaan met omwonenden.

Gesprek

“Gezien de opmerkingen van bewoners en ondernemers is de gemeente in gesprek gegaan met de eigenaar. De inzet van de gemeente is om de havenkom meer open te houden en de overlast qua zicht en licht voor de bewoners aan de kop van Havenhoofd te beperken”, schrijft de Gemeente Almere. “Er is onderzocht of het mogelijk is het plan aan te passen. In de alternatieve plannen is het voorstel om het hele plan een stuk op te schuiven richting de vuurtoren en dan op de locatie van het Veerhuys tot maximaal 2 lagen hoog te bouwen”.

De ontwikkelaar heeft aangegeven dat hij bereid is om te praten over eventuele aanpassingen aan de plannen.

Nog geen vergunning

Momenteel is de vergunningaanvraag opgeschort en wordt er nog geen vergunning voor locatie van het Veerhuys afgegeven. De gemeente kijkt eerst, samen met de ontwikkelaar, of een alternatief plan financieel haalbaar is.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant