Er is weer een volgende stap gezet in de ontwikkeling van de Weerwaterbrug. Dat meldt de Gemeente Almere via Facebook. De Weerwaterbrug wordt de verbinding tussen het Lumièrepark en de toekomstige Floriadewijk. De brug is speciaal voor voetgangers en fietsers.

Beton

“Het beton dat op 13 oktober werd gestort, is uitgehard en de bekisting met de ondersteuningsconstructie kon daarna worden weggehaald”, meldt de gemeente. “De bekisting is een soort mal waar het beton in is gegoten. Nu de bekisting weg is gehaald, wordt de vorm van de brug zichtbaar. De Weerwaterbrug wordt in het najaar van 2021 opgeleverd door Strukton”.

Video

Op Facebook is een video te bekijken over de bouw van de brug. In de video vertelt architect Joost Brands over het ontwerp van de brug. “De Weerwaterbrug is namelijk meer dan alleen een functionele verbinding. Straks kun je vanaf de verblijfsplekken op de brug heerlijk ontspannen en van het uitzicht genieten”, aldus de gemeente.

Comments are closed.