54

#2020: Floriade Parade beloont 33 Almeerse ideeën

In de rubriek ‘#2020’ blikken we terug op het meest bewogen nieuwsjaar van deze eeuw. 2020 was anders dan andere jaren. Daar kan iedereen over meepraten. Vandaag aandacht voor de maand januari. Het ging toen over groene en gezonde ideeën.

33 bedenksels

Een jury bekeek iedere maand de ingezonden ideeën en beloonde er vier met een financiële kickstart van maximaal 1000 euro. In het eerste jaar zijn 33 initiatieven door de jury gekozen. Dat werd in januari bekend gemaakt.

Blauwe Maandag

Van een duurzaam bijenhotel in de Sieradenbuurt tot aan het mogelijk maken van Almeerse hop voor Almeers bier. En van hangende bloembakken in de Staatsliedenwijk tot aan een zeisclub in Oosterwold.

Eén van de ideeën die werd uitgekozen door de jury is ‘Blauwe Maandag‘. Het initiatief komt van de Almeerse Wolunie. “Als een rij levensgrote kleurpotloden staan ze in het Den Uylpark in Almere Stad”, zo vertelt initiatiefnemer Brigit Huijbens. “Palen in alle kleuren, met vilt van schapenwol bovenop. Dit is Blauwe Maandag, een bijzonder kunstproject van de Almeerse Wolunie en IVN dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij vele vrijwilligers en een financiële kickstart van de Floriade Parade. Op deze manier wil ik aandacht vragen voor duurzaam geverfde wol.”

Enthousiast

Ondanks dat de Floriade moeilijkheden ondervindt, waren de eerste reacties al enthousiast. Bijvoorbeeld over het kunstproject Blauwe Maandag. Het eerste resultaat van de Floriade is dus al in werkelijkheid te bekijken. De reacties van omwonenden en voorbijgangers bij het het Den Uylpark zijn enthousiast. “We hadden de palen nog maar net geplaatst en waren zelf nog foto’s aan het nemen, toen een jongen op de fiets voorbij reed. Hij stopte aan het eind, draaide zich om en fietste er met zijn camera nog een keer langs. Hij vond het zo tof dat hij meteen een filmpje maakte voor op sociale media”.

Meer over de Floriade en de Floriade Parade is te bekijken op de speciale website van Floriade BV.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant