467

”Denk goed na als u vogels voert”

De gemeente Almere doet een oproep aan haar inwoners: “Denk goed na als u vogels voert”. Bij dieren die we leuk vinden, zoals eendjes, is de verleiding groot om ze te voeren. Vooral als het koud is en ze zielig ineengedoken zitten. Maar het voeren van dieren is niet altijd goed voor de dieren en kan zelfs schadelijk zijn voor de natuur en de gezondheid.

Groene stad

“Almere is een groene stad en zelfs in de winter is er in de natuur genoeg eten voor dieren, zolang het niet lang en hard vriest of er een dik pak sneeuw ligt”, aldus de gemeente. “Voor de dieren is ‘natuurlijk voedsel’ beter dan het eten dat wij ze vaak geven, zoals brood of patat. Een ander nadeel van dieren voeren, is dat ze niet meer zelf op zoek gaan naar eten. Nog een probleem van het voeren is dat het veel en soms ook andere dieren dan bedoeld aantrekt.”. Dit kunnen bijvoorbeeld ratten zijn.

Gezond

“Als u dus vogels wilt voeren, geef dan: gezond voer zoals zaden, niet te veel en liefst alleen als het echt nodig is, dus als het langere tijd streng vriest of er een dik pak sneeuw ligt”, schrijft de gemeente.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant