111

Opnieuw fors aantal coronabesmettingen in Almere

In Almere werden er tot 10.00 uur vanochtend 152 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dit zijn er 110 meer dan gisteren. Dat blijkt uit cijfers van ‘Het dashboard coronavirus’. Op dit moment zijn er 20 regio’s in Nederland aangemerkt als ‘zeer ernstig’. Binnen één van die regio’s valt ook Almere.

Drukte

Veel mensen trekken er vandaag op uit om te winkelen. Daarom zijn veel binnensteden vandaag druk. Ook in Almere trekken veel mensen er op uit. En dat terwijl de afgelopen week al gesproken werd van een ‘zorgwekkende stijging’. In Almere ziet het er qua weekcijfers ook zorgwekkend uit. Dinsdag werd nog bekend dat er in een week tijd 664 Almeerders positief werden getest op het virus. De week ervoor waren er nog 424 positieve testen.

Landelijk

Het RIVM meldt dat er in heel Nederland tot 10.00 uur vanochtend 9182 nieuwe bevestigde coronabesmettingen vastgesteld zijn. Volgens het RIVM is dat het hoogste aantal gemelde besmettingen sinds 1 november.

Naast de 9182 nieuwe besmettingen zijn er op verpleegafdelingen 247 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op de intensive care gaat het om 37 nieuwe patiënten. Vanwege deze landelijke cijfers staat er voor dinsdag een extra kabinetsoverleg gepland. Het overleg begint om 10.00 uur. Verwacht wordt dat er dinsdag om 19.00 uur een nieuwe persconferentie plaatsvindt vanuit Den Haag.

Lees ook eens:

Stijging aantal coronabesmettingen in Almere

”Meer mensen doen vrijwilligerswerk sinds corona”

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant