Deze maand openen we onze archieven en blikken we terug. Vandaag in de spotlights: John Jansen van Galen. Eerder kon je bij 1Almere een interview met hem horen. Een interview in samenwerking met onze collega’s in Bloemendaal. Toch is het onderwerp ook heel interessant voor ons als Almeerders.

John Jansen van Galen

John Jansen van Galen (1940) maakte in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw faam als journalist bij de Haagse Post – onder meer als hoofdredacteur tot de fusie tot HP/De Tijd – en Het Parool. In de periode 1969 tot 1985 was hij tevens actief bij de VPRO-radio. Jansen van Galen maakte daar onder andere reportages over Suriname.

Van Galen is vooral bekend als presentator van Met het Oog op Morgen bij NPORadio1.

Terugluisteren

Beluister een samenvatting van het interview hieronder terug.

Beluister het volledige interview collega’s in Bloemendaal.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Comments are closed.