Er is veel niet op orde bij de Stadsreiniging van Almere. Dat bleek deze week uit een extern rapport in opdracht van de Gemeente Almere. De vuilnismannen op straat zouden als enige positief uit de bus komen.

Aanbevelingen

Het rapport geeft een waslijst aan aanbevelingen ter verbetering. Het college van burgemeester en wethouders gaat nu aan de slag om de cultuur bij Stadsreiniging te veranderen.

Reorganisatie

De reorganisatie van enkele jaren geleden zou voor de problemen hebben gezorgd. Er zou nu sprake zijn van ‘een gebrek aan eenduidige leiding’. Alles wordt nu aangestuurd vanuit het stadhuis en een kantoor in Almere Haven. De communicatie verloopt slecht tussen beide locaties. Zo werden er simpele vragen niet meer beantwoord. En bij proeven met afvalinzameling kwam er bij succes geen vervolg. Ambtenaren en medewerkers van de Stadsreiniging klagen over elkaar.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.