64

Verdachte van pinpasfraude aangehouden in Almere

Zaterdag 28 november heeft de politie na lang onderzoek een man van 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een hotel in Almere. Dat meldde de politie woensdag. Alleen al in Gelderland wordt de man verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude.

Meekijken

“De man wordt ervan verdacht over de schouders van mensen mee te kijken tijdens het pinnen. De personen werden afgeleid en daarna was hun pinpas verdwenen”, aldus de politie. “Soms werd direct daarna naast hen al een bedrag van hun rekening gepind. Ook werden aankopen gedaan. In deze zaken gaat het om zeker enkele duizenden euro’s die zijn gepind”.

De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant