Benieuwd naar het actuele nieuws uit Almere? Lees hieronder de belangrijkste gebeurtenissen in het kort. In dit overzicht gaat het onder andere over vuurwerkbommen in de Filmwijk, extra geld voor de Floriade, Zwarte Piet en een overval op de Action in Haven. We sluiten af met een bericht over het verbod op Carbidschieten. In Lelystad blijkt dat Carbidschieten wel is toegestaan.

Vuurwerkbommen

Regelmatig wordt de Filmwijk opgeschrikt door vuurwerkbommen. Volgens buurtbewoners is het iedere week wel raak. Toch was de schrik groot voor bewoners aan de Cinemadreef toen bleek dat door een vuurwerkbom hun auto is beschadigd. Het ging om meerdere voertuigen.

Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Wel zijn er spullen in beslag genomen. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wanneer ergens anders een vuurwerkbom in de wijk wordt afgestoken, roept de politie op dit te melden. Dat kan via 0900-8844 of via de app van de politie.

Extra geld naar Floriade

Opnieuw wordt er extra geld uitgegeven aan de Floriade. Dit keer komt het geld niet van de Gemeente Almere, maar van de Rijksoverheid. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft besloten om in totaal 15 miljoen euro uit te geven aan het wereldtuinbouwevenement. “De gemeente Almere heeft een aantal innovatieve projectvoorstellen geformuleerd, die zowel voor een succesvolle Floriade van belang zijn als de lange termijn doelen van het Rijk ondersteunen”, aldus een woordvoerder van het ministerie tegen de regionale omroep.

Zwarte Pieten

Bibliotheken in Almere hebben massaal boeken met zwarte piet en afbeeldingen van zwarte piet uit de boekenkast verwijderd. De PVV in Almere vroeg zich eerder af of dit ook in Almere is gebeurd. De bibliotheek in Almere heeft laten weten Zwarte Piet niet uit te bannen. Als er nieuwe boeken worden aangeschaft, kiest de bibliotheek wel voor boeken ‘waarin het beeld is gemoderniseerd naar inzichten van de hedendaagse samenleving’.

Lees ook eens:

PVV Almere stelt vragen over ‘moderne vorm van boekverbrandingen’

Opnieuw overval

Donderdagavond is er opnieuw een winkel in Almere overvallen. Dit keer gaat het om de Action aan de Houtstraat in Almere Haven. Dat zou rond 20.00 uur zijn gebeurd. Er zijn geen gewonden gevallen. Of er iets is buit gemaakt is niet bekend gemaakt. De politie komt graag in contact met getuigen.

Carbidschieten

In Almere blijft het verboden om carbid af te schieten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten tijdens de Politieke Markt op donderdagavond. Het college vindt de risico’s op ongelukken te groot. Er is daarom een verbod van kracht.

De regionale omroep meldt dat carbidschieten wel is toegestaan in Lelystad. Ook in Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde mag worden geknald met carbid. De Gemeente Urk heeft nog niet laten weten of er een verbod komt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Comments are closed.